COVID-19 Monitor

Het COVID-19 virus (ook wel coronavirus) genoemd kan grote impact hebben op uw bedrijfsvoering. De COVID-19 monitor informeert u over besluitvorming en relevante ontwikkelingen in Nederland en ‘Den Haag’. Zo bent u geïnformeerd over de laatste stand van zaken zodat u snel kunt handelen. 

Alle informatie op een rij

Wij houden voor u alle relevante bronnen in Nederland nauwlettend in de gaten. Het RIVM, de gehele Rijksoverheid, de Tweede en Eerste Kamer en andere relevante organisaties. Zo mist u géén belangrijke informatie.

Wij houden alleen primaire bronnen in de gaten. Nieuwsbronnen vallen hier niet onder.

Binnen 60 seconden aangesloten

Wilt u de laatste COVID-19 updates ontvangen? U bent binnen 60 seconden aangesloten op onze monitor. Bel Gijs Petter op 06 30 41 32 62 of mail naar gijs.petter@wepublic.nl.

 • Directe updates

  U ontvangt onze updates direct in uw e-mail. Elke dag en week ontvangt u een handig overzicht met de laatste stand van zaken.

 • Meteen van start

  Neem direct contact met ons op om de COVID-19 monitor te ontvangen. Binnen 60 seconden bent u aangemeld.

 • Duidelijke kosten

  Voor 400 EUR per maand excl. btw ontvangt u de meest recente updates over COVID-19. De monitor is per maand opzegbaar.

 • Geen gebruikerslimiet

  U kunt een onbeperkt aantal gebruikers aansluiten op ons informatiesysteem, zolang de gebruikers bij uw organisatie werken.

Hoe houden wij u op de hoogte?

Slimme combinatie van mensenwerk & IT
U mist niets, ook niet als trefwoorden niet exact overeenkomen. Daar zorgen onze adviseurs voor. Wij maken van elk bericht een samenvatting met relevante politieke informatie. U kunt vertrouwen op onze berichten, en hoeft niet meer zelf informatie te zoeken.

Niet alleen de overheid en politiek zijn belangrijk
Wij monitoren meer dan 500 bronnen in de gaten van politiek Den Haag, lokale overheden, het maatschappelijk middenveld en uw eigen stakeholders. Zo bent u altijd op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Er is zó veel meer informatie beschikbaar
De overheid, politiek en stakeholders publiceren in een week duizenden documenten, persberichten en brieven. Wij temmen die informatiestroom voor u, zodat u tijd overhoudt voor belangrijk werk!

Nooit te veel informatie
Een té volle mailbox zorgt er voor dat u toch informatie kunt missen. Bij ons kunt u zelf kiezen van welke issues en stakeholders u direct op de hoogte wilt zijn, en waar een dagelijks of wekelijks overzicht voldoende is.

Uitbraak van het virus en de impact op de samenleving

Het nieuwe coronavirus heeft zich in razendsnel tempo wereldwijd verspreid. De uitbraak startte in december 2019 in Wuhan. Inmiddels is ook in Nederland sprake van een oplopend aantal bestemmingen en zijn zelfs mensen aan het virus overleden. Het staat buiten kijf dat het coronavirus een ontwrichtende werking heeft op het dagelijks leven en serieus moet worden genomen.

Organisaties kunnen door de uitbraak onder druk komen te staan. Specifiek kan druk ontstaan op de afdelingen communicatie, public relations, externe betrekkingen en public affairs, maar ook op de directie in den brede. Hoe ga je om met een ongrijpbaar issue dat in zo’n korte tijd op ons afkomt? Hoe communiceer je? Zowel naar je medewerkers, als naar buiten?

De COVID-19 monitor is erop gericht deze organisaties te ondersteunen in de omgang met deze uitbraak. Dit in de vorm van snelle, correcte en vitale voorziening van intelligence rondom politiek- bestuurlijke ontwikkelingen, evenals ontwikkelingen in het maatschappelijk middenveld.